چه عواملی باعث میشود که قدرت موتور کاهش پیدا کند و شتابگیری خودرو ضعیف شود؟
نوشته شده در تاریخ4 سال پیش
چه عواملی باعث کاهش قدرت موتور خودرو می شود؟
برخی افراد فکر می کنند کاهش قدرت موتور تنها به دلیل بالا رفتن عمر خودرو می شود که "ماشین سافت" سعی کرده در این مقاله به بررسی عوامل متعدد کاهش قدرت و شتاب خودرو بپردازد،لطفا تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
حتما اغلب شما می دانید که موتور برای تولید نیرو نیازمند 4 پارامتر اصلی هوا،تراکم (فشرده سازی)،سوخت و جرقه زنی می باشد.که با گذشت زمان هر یک از پارامتر های بالا ممکن است دچار اختلالاتی شود که در راندمان موتور تاثیر منفی بگذارد.
1.فیلتر هوا
فیلتر هوا درصورت کثیف شدن میتواند در کاهش قدرت موتور خودرو تاثیربگذارد که اگر این قطعه پر از ذرات گرد و غبار شود،در فرایند تنفسی موتور شاهد اختلالاتی خواهیم بود.
2.شل شدگی سیم گاز
اگر سیم گاز شل شود،موتور نمیتواند به خوبی تنفس کند،زیرا دریچه ورود هوا به طور کامل نمی تواند باز شود و چون هوای کافی وارد سیلندر نمی شود پس انفجار کافی نیز اتفاق نمی افتد.
3.کثیف یا مسدود شدن مبدل کاتالیست
از انجایی که هوای ورودی به داخل موتور باید به راحتی جریان داشته باشد،گاز های ایجاد شده بعد از احتراق هم باید بدون هیچ مشکلی مسیر بین موتور تا دهنه ی اگزوز را بپیماید و به بیرون برسد که اگر
نتواند احتمال دارد راندمان کاری موتور کاهش یابد.
4.اختلال در انباره اگزوز
مشکل خرابی یا انسداد برای انباره یا به اصطلاح صدا خفه کنکه در انتهای سیستم اگزوز قرار دارد،احتمال دارد بیافتد.زیرا این قطعه نیز ممکن است به مرور زمان دچار فرسودگی شود و از کار بیافتد.در نهایت خروج گاز با مشکل مواجه می شود و راندمان موتور افت پیدا می کند.
5.اختلال در عملکرد انژکتور
دهانه ی انژکتور نیز مانند هر قطعه ی دیگر ممکن است دچار کثیفی شود،که این مساله ممکن است باعث تزریق سوخت کم و در نهایت باعث شکل گیری مخلوطی نامتوازن از سوخت و هوا در داخل سیلندر شود.که در صورت ایجاد این مشکل قدرت انفجار نسبت به قبل کاهش می یابد.
6.ناتوانی پمپ بنزین در تامین سوخت کافی
پمپ بنزین در تامین سوخت رسانی نقش کلیدی ایفا می کند که چون مانند اغلب قطعات خودرو این نیز دچار فرسودگی می شود پس در نتیجه گاهی در تامین سوخت مورد نیاز موتور دچار مشکل می شود.
7.خرابی رینگ پیستون
اگر این رینگ ها دچار خرابی شوند مخلوط سوخت و هوا در مرحله ی تراکم از طریق منافذ موجود به پایین سیلندر میرسد و از میزان ان کم میشود،مسلما در این شرایط انفجار به خوبی صورت نمیگیرد.
8.خرابی سوپاپ ها
وجود خوردگی روی سوپاپ ها که سبب ایجاد مشکل می شود.در این شرایط سوپاپ ها به خوبی روی مجاری ورودی و خروجی نمیشینند و درز بندی خوبی بین مجرا ها و فضای داخل سیلندر صورت نمیگیرد.در شرایط حاضر بالا امدن پیستون بخشی از مخلوط سوخت و هوا را به مجاری مکش یا تخلیه رانده و انفجار ضعیفی صورت میگیرد.
9.خرابی شمع ها
شمع ها چون در حرارت بسیار بالا کار می کنند نیازمند مراقبت بسیار هستند.این قطعه عمر طولانی ندارد و باید رانندگان محترم دفترچه خودرو را چک کنند تا در زمان معین نسبت به تعویض ان اقدام کنند.اگر شمع خودرو نا کار امد باشد،عمل جرقه زنی خفیف می شود.
10.ناک زدن موتور
این اصطلاح نیز معمولا با نقص در جرقه زنی مرتبط است .این اتفاق زمانی می افتد که دمای پیستون یا دیواره سیلندر بیشتر از حالت عادی شود و حرارت ناشی از ان مخلوط سوخت و هوارا منفجر می کند.همچنین گاها نیز ذرات ته نشین شده بر روی پیستون یا دیواره سیلندر عامل اصلی ناک زدن موتور می باشد.
"شرکت ماشین سافت"
ارسال نظر
پاسخ دهید
لطفا برای ارسال نظر وارد شوید.