فازمتر القایی چیست و چه کاربردی دارد؟
نوشته شده در تاریخ1 سال پیش
فازمتر القائی
فازمترهای القائی از انواع دیجیتال با عملکرد غیر تماسی است که علاوه بر تشخیص فاز و نول، قابلیت اندازهگیری و تست ولتاژ AC و DC را هم دارند. با استفاده از این ابزار میتوانید میزان مقاومت الکتریکی و فرکانس سیم یا قطعه را مورد بررسی قرار دهید. این نوع فازمتر به تشخیص میدان الکتریکی در اطراف جسم موردنظر کمک میکند. در این حالت نیازی به لخت کردن سیم نیست و خطر برق گرفتگی به حداقل میرسد.
نحوه کار فازمتر القایی
تسترهای ولتاژ غیر تماسی دارای سنسوری هستند که در نوک ابزار تعبیه شده است که هنگام لمس چیزی مانند پریز یا سیم برق، ولتاژ را تشخیص می دهد. ولتاژ شناسایی شده به صورت خازنی از یک مدار با تستر ولتاژ جفت می شود و به مرجع زمین که شخصی است که تستر را نگه می دارد، باز می گردد.
انواع فاز مترهای القایی و اجزای تشکیل دهنده آن
انواع فازمترهای القایی بر اساس ظاهر، کاربرد، قیمت و سایر متغیر ها به سه گروه کلی تقسیم می شوند. این سه گروه به ترتیب عبارت اند از فازمترهای القایی مدرن، معمولی و حرفه ای. مصرف کنندگان معمولا بر اساس نیازهایشان، یکی از این سه مدل فازمتر را خریداری می کنند. فازمترهای القایی اجزای تشکیل دهنده ساده ای دارند. قاب فازمتر، برد الکتریکی و لامپ از اجزای سازنده این محصول می باشند. قاب فازمترهای القایی را معمولا از یک پلاستیک بسیار سبک می سازند و طراحی آن به گونه ای می باشد که تمامی اجزای فازمتر درون آن قرار گیرد. لازم به ذکر است که نوک این محصول در قاب فازمتر قرار دارد.
مهم ترین بخش فازمتر مربوط به برد الکتریکی آن می باشد. این برد وظیفه دارد که جریان برق موجود در هادی را مشخص کرده و از طریق روشن کردن لامپ نئونی در سر فازمتر، تکنسین برق را از وجود جریان برق آگاه سازد. لامپ های موجود در سر فاز مترهای القایی به رنگ قرمز می باشند. وقتی که نوک فازمتر جریان برق را مشخص می کند، لامپ قرمز رنگ موجود در فازمتر به نشانه هشدار، روشن می گردد. البته باید گفت که در برخی از مدل ها، لامپ های دیگری در فازمتر جهت روشن کردن محیط تاریک تعبیه می شوند.
چند نکته مهم درباره استفاده و خرید فازمتر:
1-از فروشگاه های معتبر خرید کنید:
فازمتر یکی از ابزاری است که در صورت بی کیفیت بودن یا خرابی ممکن است خطرآفرین باشد .
پس حتما از فروشگاه ها و برند های شناخته شده ومعتبر خرید کنید.
سیم ها را از هم جدا کنید:
2.در هنگام برسی جریان برق در سیم یا پیدا کردن سیم فاز ابتدا دو سیم را از یکدیگر دور کنید ؛
کارکرد این نوع فازمتر ها بر اساس القای جریان برق است ممکن است این القای جریان روی سیم نول نیز تاثیر بگذارد و فازمتر به اشتباه سیم نول را فاز نشان دهد وبرای انسان خطرآفرین است .
3-تست محصول قبل از خرید:
حتما قبل از خرید از فروشنده بخواهید تا از سالم بودن فازمتر اطمینان حاصل کند.
ممکن است هنگام تولید , منتاژ , جا به جایی و دلایل مختلف , فازمتر آسیب ببیند و برای انسان خطر آفرین است .
4-از فروشگاه های معتبر خرید کنید:
فازمتر یکی از ابزاری است که در صورت بی کیفیت بودن یا خرابی ممکن است خطرآفرین باشد .
پس حتما از فروشگاه ها و برند های شناخته شده ومعتبر خرید کنید.
5-بهتر است برای پریز از این فازمتر استفاده نکنید:
به دلیل خاصیت القایی بهتر است برای برسی جریان برق در پریز از فازمتر معمولی یا فازمتر القایی مدرن استفاده کرد.
فازمتر القایی معمولی را نیز میتوان برای پریز استفاده کرد اما باید دقت کرد که قسمت نول پریز را کم نور تر نشان میدهد .
اما حدالامکان از فازمتر معمولی یا فازمتر القایی مدرن استفاده شود .